Klausyti gyvai

12:00 - 15:00

TOP33 naujienos

„1000 gražiausių Lietuvos vietovių”, – o kiek įamžintumėte Jūs?

Lietuvos pažinimo dovana knygoje „1000 gražiausių Lietuvos vietovių“! Apie šią knygą, Lietuvą, fotografiją „FM99” eteryje kalbėjome su keliautoju, fotografu, knygos sudarytoju Vytautu Kandrotu, – kviečiame pasiklausyti!

Atkurtai Lietuvai – 100 metų! Valstybės atkūrimo šimtmečio proga svarbu ne tik iškilmingai paminėti šią sukaktį, tačiau ir susimąstyti, kaip per 100 metų mūsų mylima šalis keitėsi, gražėjo, puoselėjo savo istorines vertybes ir kokia gi brangi mums yra tėvynė. Lietuvos grožį puikiai atskleidžia „Terra Publica“ Lietuvos atkūrimo šimtmečio proga išleistas fotografijų albumas „1000 gražiausių Lietuvos vietovių“. Albume galima rasti ne tik gausybę gražiausių Lietuvos vietovių fotografijų, tačiau ir akimirkas iš Lietuvos valstybės gyvenimo. „Lietuvos Respublika – nedidelė valstybė, vos įžiūrima standartiniame mokykliniame gaublyje. Tačiau daugeliui čia gyvenančių piliečių tai pats brangiausias ir gražiausias kraštas“ – rašoma fotografijų albume „1000 gražiausių Lietuvos vietovių“.

Vytautas Kandrotas (nuotr. iš asmeninio archyvo)

Fotografijų albumo sudarytojas ir fotografas, 10 metų kelionių po Lietuvą ekspertas bei viešosios įstaigos „Terra Publica“ steigėjas Vytautas Kandrotas albume kreipdamasis į skaitytojus, taria: „Idėja išleisti 1000 nuotraukų leidinį mano galvoje apsigyveno jau seniai. Daugelyje valstybių tokie leidiniai yra išleisti, keletą turiu savo bibliotekoje. Artėjant Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečiui, rodžiau juos savo darbuotojams, draugams, skaitytojams ir klausiau, ar mes galime padovanoti Lietuvai tokį leidinį. Daugelis sutiko, kad tai būtų puikus darbas. Bet pavartyti tokią knygą – viena, o surinkti tokią nuotraukų kolekciją ir išleisti tokios apimties leidinį – visai kas kita“. Fotografijų albumo sudarytojas Vytautas Kandrotas džiaugiasi, kad prie projekto sutiko prisijungti būrys puikių fotografų. Knygoje nuotraukomis dalijasi fotografai, be galo mylintys gimtąjį kraštą ir nuolat fotografuojantys Lietuvą, – Alfredas Pliadis, Vidmantas Balkūnas, Selemonas Paltanavičius, Gintaras Kandrotas, Vidas Kaupelis, Laimonas Ciūnys, Marina Šurnienė, Dovilė Bajoraitė-Dijokienė. Įspūdingi šių fotografų nuotraukų archyvai padėjo pasiekti puikų rezultatą, kuriuo galite pasigrožėti ir Jūs.

Laimonas Ciūnys – Sudervės bažnyčia

Šis fotografijų albumas skaitytojui ne tik atskleidžia Lietuvos grožį, tačiau gali tapti ir puikiu idėjų šaltiniu kelionėms. Šiais laikais žmonės labai mėgsta keliauti. Kelionės dažnam iš mūsų yra geriausias laisvo laiko praleidimo būdas. Tačiau ar susimąstome, kad pasirinkdami kelionėms užsienio šalis, dažnai pamirštame Lietuvą? Lietuvoje gausu gražių vietovių ir ne vienas atrastume tokių, kuriose dar nesame buvę ir kurias būtų įdomu aplankyti. Fotografijų albumas „1000 gražiausių Lietuvos vietovių“ gali tapti puikiu idėjų šaltiniu planuojant atostogas ar trumpas savaitgalio išvykas. Šiame albume – daugiau nei 1000 fotografijų, kuriose įvairiais aspektais yra atskleidžiamas Lietuvos grožis. Lietuvos miestai ir miesteliai, kaimo vietovės ir kraštovaizdžio peizažai, įdomiausi paveldo objektai, nuostabiausi gamtos kampeliai – tai, ką norėtų aplankyti, ras kiekvienas skaitytojas.

Atkurtai Lietuvai – 100 metų. Pažinkime ją. Lietuva maža, tačiau turtinga savo vaizdingomis vietovėmis ir istorija. Pažinkime Lietuvą ir atraskime jos grožį iš naujo. O tai padaryti padės albumas „1000 gražiausių Lietuvos vietovių“. Jį įsigyti galite šalies knygynuose arba internetu www.terrapublica.lt.

Kitos naujienos

Kokie pagrindiniai iššūkiai buvo šią kadenciją Europos Parlamente, Europos saugumas, karas Ukrain...

Su Alytaus Sakalėlio pradinės mokyklos 2C klasės moksleiviais susitinkame radijo stotyje FM99. Va...

Alytuje gyvenantys vaikų tėvai ir toliau ieško būdų, kaip išlaikyti savo vaikus darželiuose. Nors...

Alytaus policijos pareigūnai atlieka tyrimą dėl galimo moters išžaginimo Alytuje. Kaip pranešė Alytaus ap...