Klausyti gyvai

24:00 - 06:30

Nakties garso takelis

Šeštadienį Lazdijuose – Pirmosios vagos šventė

Šį šeštadienį, balandžio 29-ąją, Lazdijų hipodrome vykstradicinė – tarptautinė Pirmosios vagos šventė, skirta pagerbti pabudusią žemę ir prisiminti senovinius Jurginių papročius. Prasminga tradicija, kurios metu rengiamos arimo arkliais varžybos, sulaukia didelio dalyvių ir žiūrovų dėmesio ir iš visos Lietuvos bei kaimyninės Lenkijos.

Šį šeštadienį, balandžio 29-ąją, Lazdijų hipodrome vykstradicinė – tarptautinė Pirmosios vagos šventė

Dabartinės Jurginių šventimo tradicijos turi daug bendra su pagoniškoje Lietuvoje švęsta Jorės arba Jūrės švente. Jorė valdo žemės raktus, prikelia augmeniją, „atrakina“ žemę ir siunčia lietų. Jorė globoja arklius, gyvulius ir žvėrelius. Šventė skirta atbundančiai žemei ir prasidedantiems pavasario darbams. Šio renginio tikslas – skatinti bei populiarinti senąsias žemdirbystės tradicijas, užmegzti kultūrinius, verslo santykius tarp minėtų valstybių ir savivaldybių, žemdirbių ir juos aptarnaujančių verslo įmonių.

Visu šventės metu šurmuliuos prekybininkų, ūkininkų ir amatininkų mugė, kur bus galima įsigyti įvairių tautodailės dirbinių, medžio gaminių pagamintų lazeriu, papuošalų, vilnonių antklodžių, veltinių, keramikos, žaislų, įvairiausių kepinių, skanėstų, pieno, žuvies ir rūkytų gaminių.

Kitos naujienos

Alytaus apskrities policijos pareigūnai sulaikė iš užsienio į Lietuvą atgabentus 11 kilogramų kanapių.

Po žiemos atėjus pavasariui yra išbandymas tvarkant bei prižiūrint kaimų kelius. Alytaus rajone š...

Jaunosios kartos dainininkas ir muzikos kūrėjas Dovi Mi pristato naujausią savo darbą – kūrinį „C...

Per šventes ženkliai pasunkėja pirkinių krepšiai ir atliekų konteineriai. „Dar nebuvo tokių švenč...