Klausyti gyvai

17:00 - 18:00

Tokia diena

Pristatyta Alytaus švietimo įstaigų tinklo pertvarkos galimybių studija

Ekspertų parengta Alytaus miesto savivaldybės švietimo įstaigų tinklo pertvarkos galimybių studija pristatyta. Ją gausiai susirinkusiai švietimo bendruomenei, savivaldybės tarybos nariams bei visuomenės atstovams pristatė studiją atlikusi UAB FINDEP.FM99 pasakoja ekspertas Andrius Pšemeneckas.

 

Andrius Pšemeneckas.

Pagrindiniai FINDEP pastebėjimai dėl ankstesnių buvusių pertvarkų teigiami – nors 2016 metais pradėta pertvarka nėra visiškai įgyvendinta, kai kurie rodikliai, pavyzdžiui kaštai, vienam mokiniui tenkantis plotas Lietuvos kontekste yra pakankamai optimalūs. Tačiau, vertinant mažėjantį mokinių skaičių, pokyčiai neišvengiami.

Pagrindiniai ekspertų siūlomi pokyčiai yra šie:
Visuose lopšeliuose-darželiuose veikiančias priešmokyklinio ugdymo grupes perkelti į mokyklas. Rezultatas – išspręstas vietų trūkumo lopšeliuose-darželiuose klausimas, efektyviau panaudotos mokyklų patalpos.

Perkelti dabartinę Likiškėlių progimnaziją į naujas tinkančias patalpas. To priežastis – tikėtini renovacijos kaštai didesni už naujo, optimalaus ploto pastato pritaikymą ar statybą.

• „Drevinuko“ mokyklą darželį ir „Sakalėlio“ pradinę mokyklą perkelti į Vidzgirio pagrindinę mokyklą.

• Atskirti ir išnuomoti dalį Alytaus Piliakalnio bei Panemunės progimnazijų patalpų.

Ekspertai pateikė ir pertvarkos naudą : 12 procentinių punktų, iki 72 % išaugusį bendrojo ugdymo įstaigų užpildymą, kaštų optimizavimą bei laukiamą socialinę ekonominę naudą.Artimiausiu metu studiją planuojama nuodugniai aptarti su miesto vadovais, o galutinai dėl pateiktų pasiūlymų pilno ar dalinio įgyvendinimo spręs miesto taryba. Tikėtina kad bet kokie veiksmai bus atlikti ne anksčiau kaip prasidedant 2020-2021 mokslo metams.

Pertvarkos studija : https://bit.ly/2WztRWo

Kitos naujienos

Kikbokso entuziastai ir sporto gerbėjai jau laukia įspūdingo įvykio, kuris kels aistras ir adrena...

Bus apribotas eismas. Balandžio 28 d. Alytuje organizuojama futbolo klubo „Dainava“ gerbėjų eisena. Todėl...

Šiandien vyko konkursas Šv. Benedikto gimnazijos direktoriaus pareigoms užimti, praneša Alytaus miesto sa...