Klausyti gyvai

24:00 - 06:30

Nakties garso takelis

Savaitgalio afišoje „Baltijos kelio 30-metis“

Rugpjūčio 23d. – Penktadienis

 

11 val Alytuje 30-tosios Baltijos kelio metinės

Programa:
11 val. Šv. Mišios už stalinizmo ir nacizmo aukas Šv. Angelų Sargų bažnyčioje
12 val. Baltijos kelio 30-mečiui skirtas šventinis minėjimas. Birutės g. šalia Senamiesčio pradinės mokyklos
Programoje: senoviniai automobiliai, AKKC liaudiškų šokių ir dainų ansamblio ,,Dainava“ šokėjai, jungtinis AKKC meno kolektyvų choras, atlikėjas – bardas Albertas (Šekspyras).

14 val Druskininkai – Laisvės. Gyvoji atminties grandinė

Kviečiame Jus, Jūsų šeimos narius, draugus ar Jūsų kolektyvą aktyviai dalyvauti minint Baltijos kelio 30 metų sukaktį Druskininkuose ir dar kartą susikibti rankomis vardan LAISVĖS. GYVOJI ATMINTIES GRANDINĖ
Programa:
14.00 val. Šiaurietiško ėjimo žygis – Baltijos laisvės žingsniai. Žygio pradžia nuo Turizmo ir verslo informacijos centro, Gardino g. 3
16.00 val. Fotografijų parodos, skirtos Baltijos kelio 30-mečiui, pristatymas (Druskininkų savivaldybės viešoji biblioteka, V.Kudirkos g. 13)
17.00 val. Šv.Mišios už Tėvynės laisvę (Druskininkų Švč. Mergelės Marijos Škaplierinės bažnyčia, Šv. Jokūbo g. 7)
18.00 val. Gyvoji atminimo grandinė „Baltijos keliui-30“ (Vilniaus alėja)
20.00 val. Teatralizuota programa „Begaliniam kely“. Dalyvaus Mikas Suraučius, Druskininkų kultūros centro, Leipalingio ir Viečiūnų meno kolektyvai (Druskonio ež. amfiteatras)
21.00 val. Legendinis muzikinis filmas „Kažkas atsitiko“. Rež. Artūras Pozdniakovas. (Pramogų aikštė, Vilniaus al.24)
Renginys nemokamas

20 val DruskininkaiGatvės spektaklių festivalis „Gatvės atostogos

20:30 valAlytaus roko panorama 2019

Koncertas ALYTAUS ROKO PANORAMA, skirtas pusę amžiaus mieste skambančiai roko muzikai ir jos kūrėjams, vyks rugpjūčio 23 d dieną 20.30 valandą prie Dailės mokyklos.
1969 metus, susikūrus pirmai big byto grupei “Aisčiai“, galima laikyti roko muzikos pradžia Alytuje. Per tuos 50 metų miesto muzikinė padangė žaižaravo įvairiausiomis spalvomis. Vyresnioji miestelėnų karta dar mena grupę “Kūrikai“, drebinusią miesto sodą naujausių ir žymiausių roko gabalų aranžuotėmis su charizmatiškuoju jų autoriumi Vidu Lubausku bei nepakartojamo balso savininku Romu Vaitkevičiumi – Cveku. 2 vidurinės mokyklos salė „lūždavo“, kuomet ten šokiams grodavo Viktoro Ščetilnikovo vadovaujamas ansamblis. Gerą gyvos muzikos dozę tuomet gaudavo ir visų Alytaus restoranų b ei kavinių lankytojai.
Vėliau scenas užkariavo grupė “Vynas“ su Artūru Sikorskiu, “Airija“ su Dariumi Mileriu – Nojumi, „Heraldika“ su Andriumi Abromavičiumi. Trumpai, bet įspūdingai muzikinę miesto padangę nušvietė keturių merginų grupė “Be rėmų“, vienintelį puikų CD sukūrę vaikinai iš „Keturios plytos iki karuselės“ su Antanu Dambrausku ir Martynu Labuku, jotvingiečių „Dots“ ir daug daug kitų atlikėjų.
Pastaraisiais metais Alytaus ir Lietuvos muzikinį gyvenimą sunku įsivaizduoti be „Andy Abro Band“ (vėlgi Andrius Abromavičius), „Nojus Band“ (vėlgi Darius Mileris – Nojus), „Svaras 4Q9“ su Ričardu Vymeriu, „Movo“ su Linu Kubeku ir Arūno Ščetilnikovo suburta jaunimo grupe „Jazz do it“. Ant scenos jau užšoko ir “Šuo Leila“ su Luku Dirse.

21 val Druskininkų kolonadojeGoda Vaitkutė saksofonas

Godos programoje kruopščiai atrinktos legendinės ir puikiai žinomos pop temos leis Jums pasijusti jaukioje ir išskirtinėje muzikos aplinkoje. Po itin šiltų publikos priėmimų įvairių šalių renginiuose bei koncertuose, kviečiame Jus praleisti šį sekmadienį Druskininkuose su gerai pažįstamomis melodijomis su saksofoniste Goda Vaitkute.

Saksofonistė Goda Vaitkutė

Rugpjūčio 24d. – Šeštadienis

8 val Birštonas – „Ryterna modul Mototourism rally 2019

Prieš 30 metų Lietuvoje įvyko BaltijosKelias. Tai unikalus reiškinys, sukurtas Lietuvos (kartu su Latvijos ir Estijos) žmonių. Be Facebook’o, net be interneto, ir net be mobilaus ryšio. Vienintelis šiuolaikinėje Lietuvos istorijoje, kuris pripažintas pasauliniu mastu. Mums Baltijos kelias sukelia ypatingas emocijas. Būtent su mintimi apie Baltijos Kelią ralis nuolatos rengiamas kuo arčiau rugpjūčio 23 d.
Kaip keliausime Baltijos Kelio 30-mečio proga? Dažnas atsakymas, kurį išgirdome – pravažiuoti Baltijos Keliu. Būdas suprantamas, bet ne mototurizmo raliui. Baltijos Kelias įvyko dėl žmonių, kurie sudarė nepertraukiamą grandinę, o ne dėl kelio, kuriame jie stovėjo. Todėl ralis, kaip ir Baltijos Kelias, yra apie žmones. Tai yra intelektualaus keliavimo esmė.
KVIEČIAME jus kartu sukurti unikalią progą ir pažinti tuos, kurie turėjo drąsos ir simboliškai ATKURTI Baltijos Kelią.
Dar Baltijos Kelias nuves mus į UNESCO temą. Ar kalbate Esperanto kalba, kaip ir dera motokeliautojui, pvz., Antanui Poškai? Ar girdėjote apie Struvės geodezinį lanką, kurio dėka žemėlapiai tapo tikslesni?
Tradiciškai nepamiršime ir kitų temų: krašto gynybos, Lietuvos mažųjų kultūros sostinių, o taip pat atrasime Lietuvos didžiąją kultūros sostinę 2019.
PRAKTINĖ DALIS
– Data: 2019 08 24
– Startas iš bet kurios Lietuvos vietos, finišas Birštono miesto centre.
– REGISTRACIJA čia: http://www.mototourism-rally.lt/mtr2019/
Iki susitikimo.

21 val Druskininkų kolonadojeAugustė Vedrickaitė ir grupė

Augustė Vedrickaitė – vokalas, Kasparas Meginis – klavišiniai, Robertas Semeniukas – gitara, Dovydas Mindaugas Buidovas – bosinė gitara, Sergej Makidon – mušamieji.
Projekto repertuarą sudaro rinktiniai užvedantys ir seksualūs šokių muzikos kūriniai, lydintys klausytojus nuo devintojo dešimtmečio Jungtinių Amerikos Valstijų pogrindinių disko klubų iki žymiausių šių dienų šokių muzikos hitų.
Pagrindinė vokalistė – gerai gyvos muzikos mėgėjams pažįstama Augustė Vedrickaitė.

Augustė Vedrickaitė

Rugpjūčio 25 d., Sekmadienis

9 val.Alytaus Pusmaratonis

Penktą kartą vyksiantis „Alytaus pusmaratonis“ 2019 – tai vienintelis tokio masto pusmaratonio (klasikinės – 21 km – distancijos) renginys-bėgimas Dzūkijoje. Bėgimas apjuos vaizdingiausias Dzūkijos sostinės miesto vietas.
„Alytaus pusmaratonis“ 2019 šiemet vyks – rugpjūčio 25 dieną – drauge SU NUMATYTAIS 2000 bėgimo dalyviais bei žiūrovais, kurie sveikai ir originaliai įprasmins vasaros pabaigą.
Bėgimo startas, finišas ir visi kiti bėgimo renginiai vyks Alytaus miesto rotušėje. Atvyk ir įsitikink, kad tai gražiausi 21 kilometrai – Lietuvoje!

Kino teatre „Dainava“:

13:00, 15:00 Piktieji paukščiai. Filmas 2 (V)
18:00 Geri berniukai (N13)
20:30 Slėpynės (N16)
20:30 Mano akių šviesa (N16)

Kitos naujienos

Alytaus nakvynės namai atsisveikina su savarankiško gyvenimo namų gyventoju: „Išėjo Rimantas Šaparnis, - ...

Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą dėlnetei...

Elayork su atokvėpiu pristato pristato savo naujausią muzikinį kūrinį „Ne Laiku"...

Jau balandžio 19 d., Lazdijų Nepriklausomybės aikštėje šurmuliuos mokomųjų mokinių bendrovių regi...