Klausyti gyvai

12:00 - 15:00

TOP33 naujienos

5000 aubrakų – Lazdijams

„5000 aubrakų – Lazdijams“-būtent taip buvo pavadintas projektas, kurio tikslas – populiarinti aubrakų veislės mėsinius galvijus5000 abraku lazdijams 2_naujienos_FM99 Lietuvoje. Nors Lietuvoje gyvulininkystei buvo skiriama mažiau dėmesio, tačiau dabar ji atgyja, o žemdirbiai vis dažniau dairosi į mėsinius galvijus. „Manau, kad gyvulininkystė – tai viena perspektyviausių šakų, kuri gali būti itin pelninga. Suprantama, kad reikia įdėti daug pastangų, daug darbo, tačiau pridėtinė vertė yra žymiai didesnė. Tai ne tik pelnas, tai taip pat naujos darbo vietos, tai galimybė įžengti į tarptautines rinkas, pagaliau, tai galimybė didinti Lietuvos jaunimo užimtumą“, – kalbėjo žemės ūkio ministrė Virginija Baltraitienė.

Lazdijuose apsilankė ir žinomas Vokietijos ūkininkas, aubrakų veisėjas, Ernst –Friedrich Baumer. „Praėjusiais metais apsilankęs Lietuvoje skaičiau pranešimą ūkininkams apie aubrakus. Tuomet klausytojų nebuvo daug, tačiau būtent tuomet man kilo mintis apie galimybę auginti aubrakus Lazdijuose. Žinau, kad žmonės čia yra labai darbštūs, kad gali daug pasiekti, todėl pagautas įkvėpimo parašiau projekto koncepciją. Manau, kad šiame regione yra visos galimybės auginti mėsinius galvijus ir plėtoti  gyvulininkystės šaką. Šiai koncepcijai suteikiau vardą „5000 aubrakų – Lazdijams“, nes tik kiekis veda į sėkmę, todėl ir buvo pasirinktas toks skaičius“, – kalbėjo Vokietijos delegacijos narys p. Ernst Friedrich Baumer. Jis taip pat padėkojo profesoriui Česlovui Juknai už įdirbį gyvulininkystės srityje ir pakvietė toliau kartu bendradarbiauti, juolab, kad Lietuvoje mėsinės gyvulininkystės vardas yra labai  artimai susijęs su profesoriaus Č. Juknos vardu.

5000 aubraku Lazdijams_Naujienos_FM99Renginio metu taip pat buvo pasirašyta bendradarbiavimo sutartis su Aleksandro Stulginskio universitetu. Mokslo ir žinių parama yra labai svarbi. Kuo daugiau mokslo, tuo daugiau naujų galimybių. „Mes pasistengsime paruošti specialistus tam, kad mėsinės galvijininkystės verslas būtų sėkmingas. p. E. F.  Baumeris labai teisingai nubrėžė kryptį ir pasirinko tinkamą rajoną. Pridėję užsimezgusias partnerystes, mokslą bei entuziazmą, manau, galime tikėtis didelės sėkmės“, – kalbėjo Aleksandro Stulginskio universiteto rektorius prof. dr. Antanas Maziliauskas.

 

Kitos naujienos

Kokie pagrindiniai iššūkiai buvo šią kadenciją Europos Parlamente, Europos saugumas, karas Ukrain...

Su Alytaus Sakalėlio pradinės mokyklos 2C klasės moksleiviais susitinkame radijo stotyje FM99. Va...

Alytuje gyvenantys vaikų tėvai ir toliau ieško būdų, kaip išlaikyti savo vaikus darželiuose. Nors...

Alytaus policijos pareigūnai atlieka tyrimą dėl galimo moters išžaginimo Alytuje. Kaip pranešė Alytaus ap...