Klausyti gyvai

19:35 - 20:00

Ši diena muzikos istorijoje

P. Auštrevičius: mano tikslas – mums svarbiausių klausimų įtraukimas į Europos Sąjungos politinę darbotvarkę

Apie Europos Parlamentą iš pirmų lūpų, FM99 laidoje kalbėjome su EP grupės „Atnaujinkime Europą“  (Renew Europe) nariu Petru Auštrevičiumi.

EP grupės „Atnaujinkime Europą“(Renew Europe) narys Petras Auštrevičius

Laidoje kalbėta apie 2020 m biudžetą, Brexit‘ą, apie Į EP paskirtus eurokomisarus, taip pat apie naujo P. Auštrevičiaus biuro atidarymą Vilniuje.

 

Kalbėdamas apie prasidėjusią sesiją ir biudžetą, parlamentaras sako, kad „biudžetai yra svarbūs, tai štai buvo jau diskusija apie 2020 m biudžetą. Biudžetas yra įdomus ta prasme, kad prognozuojame, kad nedalyvaus Didžioji Britanija. Tai reiškia, kad biudžetas turėtų mažėti ir ganėtinai stipriai.“ (0:52 min).
Antras svarbi tema, apie kurią buvo kalbėta interviu metu, buvo Brexit‘as. Pasak parlamentarų svarbu, kad Jungtinės Karalystės (JK) išstojimas iš ES vyktų tvarkingai, o „Brexit“ be susitarimo gali sukelti nestabilumą ir pakenkti piliečiams.
EP pritartų „Brexit“ termino pavėlinimui, jei būtų aiškus jo tikslas, pavyzdžiui, išvengti išstojimo be susitarimo, surengti visuotinius rinkimus ar referendumą, atšaukti sprendimą išstoti iš ES arba patvirtinti išstojimo susitarimą. Už šią EP rezoliuciją balsavo 544 EP nariai, prieš buvo 126, o susilaikė 38. Kaip sako, P. Auštrevičius  „balsavimas nepaliko jokių abejonių“.
Kalbėdamas apie Europos Komisijos narius, būtent apie Lietuvos deleguotą ekonomikos ir inovacijų ministrą Virginijų Sinkevičių, kuriam siūlomas už aplinką ir vandenynus atsakingo eurokomisaro portfelis, apie kurį nuomonių yra pačių įvairiausių: nieko nereiškiantis portfelis, kiti – kad tai svarbus postas, parlamentaras sako, kad „nebūtų portfelis ar sritis svarbi, jo paprasčiausiai nebūtų.“


Pokalbio pabaigoje Europos Parlamento narys Petras Auštrevičius kvietė sudalyvauti jo naujojo biuro atidaryme Vilniuje, kuriame lankytojai bus laukiami ateinančios penkerių metų kadencijos metu. Parlamentaras sako, kad biuras bus atviras „pokalbiams, diskusijoms, susitikimams su žmonėmis, tiems kurie turi ką pasiūlyti, pasiklausti.“ (09:55 min)

Laida paruošta bendradarbiaujant su EP grupe „Atnaujinkime Europą“(Renew Europe)

Kitos naujienos

Alytaus apskrities policijos pareigūnai sulaikė iš užsienio į Lietuvą atgabentus 11 kilogramų kanapių.

Po žiemos atėjus pavasariui yra išbandymas tvarkant bei prižiūrint kaimų kelius. Alytaus rajone š...

Jaunosios kartos dainininkas ir muzikos kūrėjas Dovi Mi pristato naujausią savo darbą – kūrinį „C...

Per šventes ženkliai pasunkėja pirkinių krepšiai ir atliekų konteineriai. „Dar nebuvo tokių švenč...