Klausyti gyvai

18:05 - 19:35

M.A.M.A. TOP 40

Būti ar nebūti empatijos sūpynėms Alytuje – priklauso nuo Jūsų!

Prenumeruokite FM99 radijo podcast’ą: Applepodcasts | Spotify | Googlepodcasts | RSS|RadioPublic | BreakerAnchor|Pocket Casts| Anchor|Castbox|Overcast

Mingailė Žemaitytė-Meldaikė

Apie emocinį jautrumą, kuris padeda suprasti ir užjausti kitus – ypač šiuo karantino laikotarpiu empatijos tikrai sumažėjo, žmonės susvetimėjo, negalėjo socializuotis ir bendrauti. Norint stiprinti empatiją tarp žmonių ir gimė iniciatyva “Empatijos sūpynės”. Pokalbis su psichologe ir iniciatyvos kūrėja Mingaile Žemaityte – Meldaike. 

Alytuje jau kelis metus yra įrankis miesto gyventojams įgyvendinti savo iniciatyvas – dalyvaujamasis biudžetas, kurio dėka žmonės gali pateikti savo idėjas ir tikėtis jų įvertinimo bei realizavimo. Viena iš tokių šių metų idėjų yra empatijos sūpynės.

“Viskas gimė prie arbatos puodelio, idėjų buvo daug, bet sustojome prie sūpynių. Supynės, kaip konceptas ar meninė išraiška man visada kėlė daug emocijų, pažadindavo vidinį mano vaiką. Tada priėjome prie rato, ir ratas yra irgi simbolis, tokios ribos, saugi vieta, kurioje galime būti tokie kokie esam. Apjungus šiuos du simbolius gavome sūpynes rate kurias pavadinome empatijos sūpynėmis neatsitiktinai. Abidvi su Greta ir Tautvydu iš “Švietimo nuotykių” daug dirbame su jaunimu ir mūsų pagrindinis susitikimų principas visada būna ratas, tas bendrumo jausmas, kur visi gauna progą atsiskleisti.” – pasakojo Mingailė.

M. ir T. Meldaikiai

Už alytiškių pasiūlytus projektus, tarp jų ir Empatijos sūpynes, balsuoti galite iki 24 dienos. Už tris aptoikusias idėjas, balsuoti po vieną kartą gali visi 16 metų ir vyresni alytiškiai.

https://alytus.lt/lt/gyventojams/naujienos/miesto-bendruomenes-pasirinkimui-keturios-alytiskiu-iniciatyvos

Kitos naujienos

Kokie pagrindiniai iššūkiai buvo šią kadenciją Europos parlamente, Europos saugumas, karas Ukrain...

Su Alytaus Sakalėlio pradinės mokyklos 2C klasės moksleiviais susitinkame radijo stotyje FM99. Va...

Alytuje gyvenantys vaikų tėvai ir toliau ieško būdų, kaip išlaikyti savo vaikus darželiuose. Nors...

Alytaus policijos pareigūnai atlieka tyrimą dėl galimo moters išžaginimo Alytuje. Kaip pranešė Alytaus ap...